Misi Rahsia Yahudi Dalam Walt Disney 2


oleh Ibnuyaacob

                    

Karektor kartun POOH atau Winnie The Pooh memang tidak asing lagi bagi kanak-kanak dan orang dewasa sekarang ini. Kartun ini sudah lama bertapak di kaca-kaca televisyen semenjak 15 tahun lalu melalui penerbit kartun terkenal Walt Disney Picture. Kemasyuran watak Pooh ini lebih dirasai apabila ramai pengeluar-pengeluar barangan mainan mengeluarkan patung-patung comel karektor Pooh.

Pada sedutan filem di atas menunjukkan Winnie sedang mempamerkan aksi-aksi pemujaan Syaitan dengan menyebut Satan! Satan! berulang-ulang kali. Winnie juga berdialog sendirian mengatakan dia harus meminta pertolongan dari Syaitan.  Dalam video di atas, suara Winnie diperlahankan kelajuannya supaya perkataan yang disebut lebih jelas.

Kaitan Antara Pemujaan Syaitan dan Walt Disney ialah masyarakat Yahudi sejak dari zaman Nabi Ibrahim memang terkenal dengan pemujaan Syaitan dalam amal ibadat mereka. Upacara pemujaan dalam agama Yahudi didokong oleh fahaman Kabbalah. Amalan Kabbalah masih diamalkan oleh masyarakat Yahudi sekarang terutamanya pada hari Pesta Purim.

Kartun Winnie the Pooh mula diperkenalkan pada 1926 oleh A.A Milne dan E.H. Shepard manakala filem kartun ini diterbitkan pertama kalinya oleh Walt Disney Company. Pada 1950-an, Winnie The Pooh menduduki carta kartun paling popular di seluruh dunia. Pooh juga dianugerahkan Hollywood Walk of Fame pada 11 April 2006.

About these ads

17 responses to “Misi Rahsia Yahudi Dalam Walt Disney 2

  1. adi azhar mohd rusdi

    emmm….memang memeranjatkan!! namun syukur alhamdulillah atas pendedahan…….

  2. As much as I want to believe that it’s not true because it could be the fact that someone might have edited the voiceover, adding the background music and changing the scripts but viewing this with an open mind, I am more aware. Thanks for the exposure.

  3. Fighting For Truth

    pada kajian saya,tujuan walt disney menyelit aksi2 lucah atau aksi yang melampau dalam kartun mereka adalah untuk meracuni pemikiran kanakk2..

    mereka menggunakan minda separa sedar dimana minda separa sedar kita dapat menangkap imej sepantas 1/24 saat…walaupun mata kita tak nampak..tapi secara tak lansung otak akan menghantar dan menjadi memori..ini merupakan pengenalan awal erotik kepada kanak2.

  4. homo sapiens

    baru tau…terima kasih atas pendedahannya…

  5. Terima kasih di atas pendedahan ini…. bagaimana pula dengan kartun keluaran Looney Tunes, adakah ianya berkaitan juga?

  6. Mereka nak beri kecelikan seks lebih awal kepada kanak2 islam agar di usia remaja mereka mudah terjerumus ke lembah perzinaan dan ini mereka lakukan utk me’lewat’kan atau mem’bunuh’ Imam Mahdi kerana mereka tahu yg Imam Mahdi tidak akan dilahirkan dari keluarga yang tercemar salasilahnya. Wallahu a’lam…

  7. Macamana pula halnya dengan cerita Harry Potter yg terang2an memaparkan kisah heronya yg berupa seorang budak lelaki yg belajar di sekolah sihir. sedangkan kita umat Islam sedia maklum bahawa dajjal itu adalah ketua bagi seluruh ahli sihir di dunia..!?

  8. takutnya dengar…. MasyaAllah… takut yg amat ni…sebab ika banyak adik sedara yg mmg minat dengan disney ni…hatta adik ika sekalipun… kenapa negara kita tak boikot SEMUA hasil binatang YAHUDI n AMERIKA ni???

  9. terima kasih kepada penulis blog diatas semua pendedahan ini

  10. hem patut la aku benncidgn karekter ni drdlu lg n suara dia pun aku sgt ;la benci,muka dia nie bg aku x la kiut pun berbeza dgn beruang2 lain

  11. Pingback: sELAMAT HARI pEKErJA « Just to make you smile.blog

  12. ingat dulu Siti kata dia suka pu uh,suka mahjalah Vo ge..kikiki

  13. err…sounds so fake..doesn’t sounds like Pooh at all. I agree with alina. It could be anyone who added those ‘satan’ and ‘wtf’ stuff. Tapi saya percaya Disney did put their subliminal messages in their movies/products. Ia terlalu halus tapi mampu meracuni minda kanak2. (sigh)…

  14. seram la suara tu

  15. Semua kartun yang keluar dari negara YAHUDI, semua ada unsur – unsur penyembahan dan merosakkan minda kanak2

  16. adik aku selalu mintak ada pari2.. memang ngokngek btul amerika ni..

  17. Pingback: » Misteri Topeng Darth Vader Di Dalam Starwars "ILMU ITU PENYELAMAT"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s