Rahsia Simbol PEACE

Logo PEACE

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

          Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)

    

Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi. Penulis akan menghuraikan berkenaan logo dan gerakan NAZI di lain waktu.

 

Advertisements

8 responses to “Rahsia Simbol PEACE

 1. i dont believe it

 2. Ass. wah..syukran ya..ats infonya.!!!
  Ditunggu info lainnya..
  wss.

 3. Begitu juga dgn simbol tangan yg sering digunakan dlm konsert rock. Itu simbol muka baphomet (2 tanduk, 1 janggut, 2 telinga).

  Contoh baphomet:
  altreligion.about.com/library/graphics/baphomet4.jpg

  Contoh jari yg menyerupai baphomet:
  gfx.dagbladet.no/pub/artikkel/4/42/420/420915/bushny2.jpg

 4. bila kita tgk org yg dirasuk, jarinya akan jadi mcm tu… konsert metallica & other rock konsert mmg byk buat mcm tu

 5. owh…..syaitan2…boleh masuk dahsyat 13 ny..kt astro oasis..hehehe

 6. Izxander Mohamad

  Terima kasih kepada pihak yang berusaha menulis artikel ini. Segala usaha dakwah anda moga-moga mendapat pembalasan yang baik daripada Allah S.W.T. Iblis pernah berjanji kepada Allah S.W.T. untuk menyesatkan manusia hingga hari kiamat. Contoh seperti sekarang, umat Islam sudah ramai yang tersesat daripada jalan kebenaran. Itulah pentingnya kita membaca surah al-Fatihah setiap kali solat. Moga-moga sentiasa diberikan petunjuk dan jalan yang lurus seperti yang terdapat dalam ayat 6 surah al-Fatihah “Ihdinas siratal mustaqim” (Tunjukilah kami jalan yang lurus). Tipu daya Iblis dan syaitan ini sungguh halus. Dan lagi, bukankah Allah S.W.T. pernah berfirman bahawa syaitan itu adalah musuh yang nyata bagi umat Islam. Oleh itu, berhati-hatilah wahai saudaraku. Kita sebenarnya sudah dikepung dengan bala tentera Iblis dan syaitan. WallahuA’lam.

 7. boleh saya copy utk dikongsi bersama2 kwn2??

 8. mie generations

  subhanallah ..semoga kita sentoasa berada dalam keredhaan Allah s.w.t

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s