Kurt Cobain (Nirvana): Bunuh Diri atau Dibunuh?

Penguasaan Illuminati (melalui CIA) dalam dunia Hollywood

         

Mungkin anda mengetahui mengenai Kurt Cobain, bekas penyanyi kumpulan alternatif terkenal Nirvana. Berita gempar mengenai kematian Kurt Cobain pada 4 April 1994 mengejutkan semua pihak terutamanya peminat-peminat setianya. Kematiannya berlaku ketika beliau mencapai tahap populariti kemuncak dalam dunia muzik antarabangsa.

Punca kematian Kurt Cobain dilaporkan oleh media massa Amerika sebagai ‘bunuh diri’ (suicide). Namun begitu, setahun selepas kematiannya itu timbul pelbagai khabar-khabar angin tentang kematian Kurt. Khabar-khabar angin itu kelihatan lebih jelas dengan beberapa bukti diketemukan oleh beberapa orang penyiasat persendirian.

Salah seorang penyelidik sosial Stewart juga seorang ahli muzik, percaya bahawa Kurt Cobain tidak membunuh diri tetapi dibunuh. Berita media mengenai punca kematian Kurt sebagai bunuh diri adalah PALSU. Stewart juga mendakwa bahawa Kurt dibunuh oleh seseorang, berkemungkinan seorang anggota Mafia yang juga pernah mengugut aggota-anggota Nirvana kerana enggan membayar wang perlindungan.

Khabar angin lain pula mengatakan cerita bunuh diri Kurt hanya direka-reka. Kurt dikatakan masih hidup dan menikmati kehidupan yang selesa di luar Amerika. Khabar angin itu juga menyebut, penyanyi tersebut pernah dilihat berjalan-jalan di bandar Rio De Jenario dan Paris. Selain itu, Kurt juga didakwa pernah dilihat di Disobey Club, di bandar London, dipanggung-panggung wayang serta di Festival Hackney Homeless. Selain itu, salah seorang peminat mendakwa pernah menjumpainya membeli-belah di supermarket Kwik Save, bandar Canning.

Cerita yang paling boleh dipercayai ialah berkenaan Kurt Cobain mati kerana ia menjadi eksperimen CIA.  Salah seorang yang terlibat dengan eksperimen CIA ini cuba menghubungi Stewart bagi mendedahkan perkara-perkara yang sebenar.  Stewart bersetuju berjumpa dengan individu tersebut di Gereja Temple, Fleet Street. Stewart memberitahu lelaki yang berjumpa dengannya itu sangat muda tetapi kelihatan seperti ketakutan semasa duduk di sebelahnya. Menurut lelaki muda itu, CIA terlibat secara langsung dan mengambil berat tentang pengaruh-pengaruh muzik popular ke atas golongan muda. Hal itulah yang menjadi punca kepada pembunuhan penyanyi-penyanyi terkenal sebelum ini seperti Brian Jones, John Lennon dan Jim Morrison.

Menurut lelaki muda itu lagi, pihak CIA sentiasa memastikan bahawa corak muzik dan lirik yang dibawa penyanyi atau kumpulan mestilah mengekalkan nilai-nilai sentimen perkauman, sifat benci terhadap warna kulit yang berbeza dan pengekalan jurang hubungan sesama kaum. Dalam kes Nirvana ini, khususnya Kurt Cobain, beliau mungkin disyaki tidak mengikut landasan yang dikehendaki oleh CIA sebagai mana yang dipersetujui bersama.

Informer itu juga memberitahu Stewart bahawa penyanyi-penyanyi telah diracuni pemikiran mereka untuk melakukan ‘tindakan bunuh diri’ ketika di saat kemuncak populariti. Semua ini kerana CIA mahu memastikan para peminat bersimpati kepada penyanyi tersebut dan terus menerus mendengar muzik-muzik yang dinyanyikan penyanyi tersebut walaupun penyanyi atau band itu telag berkubur.

Kebenaran ini dapat dilihat kepada beberapa kumpulan rock zaman dahulu dan sekarang yang masih digemari ramai dan album-album mereka masih dibeli oleh kebanyakan peminat misalnya Elvis Presly dan The Beatles.

Persoalan yang boleh ditimbul sekarang, adakah tembakan itu datang dari tangannya sendiri? Laporan paling lengkap mengenai tragedi sebenar ini hanya diketahui 9 tahun selepas kejadian itu. Bekas penulis lagu-lagu rock dan penyanyi sebuah kumpulan rock iaitu Max Wallace dan Ian Halperin mendedahkannya dalam buku mereka yang bertajuk In Love and Death : The Murder of Kurt Cobain, diterbitkan pada 3 April 2004. Buku mereka ini berjaya mendedahkan teori bahawa Kurt Cobain telah dibunuh (murdered) bukannya bunuh diri (suicide). Teori mereka disokong oleh bukti-bukti siasatan forensik pihak polis daerah Seattle.

Siasatan Wallace dan Halperin mendapati pada masa kematiannya tahun 1994, Kurt Cobain telah meninggalkan isterinya Courtney Love dan menempah dua tiket penerbangan ke Seattle untuk dirinya dan seorang perempuan yang tidak dikenali. Courtney percaya perempuan tersebut adalah teman wanita Kurt.

Hal ini dibuktikan melalui laporan mereka yang mengatakan sejam sebelum kematiannya, Kurt telah hilang dari pusat pemulihan dadahnya di Los Angelas, dia didapati telah menghubungi United Airlines untuk menempah tiket penerbangan yang masih belum digunakan sehingga sekarang. 

Wallace dan Halperin dalam awal siasatan mereka mendedahkan laporan bedah siasat ke atas mayat Kurt yang dikeluar Jabatan Polis Seattle. Rekod bedah siasat untuk melaporkan Cobain telah mengambil dos heroin yang berlebihan sebelum membunuh diri dengan pistol. Hasil temuramah dengan doktor-doktor bedah siasat itu, mereka percaya seseorang telah memberikan sejenis dadah kepada Kurt, kemudian menunggu Kurt menghisap dadah tersebut hingga khayal dan akhirnya melepaskan tembakan ke arah Kurt. Tiada  tanda atau cap-cap jari dikesan pada pistol Kurt Cobain. Namun siasatan rambang mendapati kemungkinan sekurang-kurangnya 3 orang berada bersamanya di bilik itu sebelum ia mati.

Kurt Cobain bukanlah orang pertama yang dibunuh, terdapat berpuluh-puluh lagi artis terkenal yang dibunuh oleh agen-agen Illuminati kerana tidak mengikut arahan pihak mereka. Terdapat banyak pendedahan-pendedahan yang diterbitkan tetapi memandangkan media massa Amerika milik sepenuhnya bangsa Yahudi, maka hal-hal demikian ditutup rapat tanpa diberi sebarang ruang untuk didedahkan kepada masyarakat.

Nota bunuh diri Kurt Cobain

About these ads

20 responses to “Kurt Cobain (Nirvana): Bunuh Diri atau Dibunuh?

  1. aktikal ni btl.. saya percaya bahawa kurt di bunuh bukan bunuh diri… pemergian kurt cobain tetap di kenang oleh peminatnya…..

  2. memang bangsa yahudi harus di musnahkan dari muka bumi ini karena bangsa yahudi telah di laknat oleh tuhan alam semesta. nirvana you is forever.

  3. sampai kpnpun aku kan mengenangmu ..dan kw kan ttp hdp d hati para grungr..

  4. kt salut ama cobain walaupun gw metalic cobain lah yang sangat gw banggakan dari vokalis2 lainnya thanks

  5. Saya salah seorg peminat nirvana ni pada awal 90an dulu. Namun, bila dah besar skrg ni, baru tahu apa fungsi sebenar artis2 Amerika. Iaitu mengembangkan sigil magic dan mendivertkan pemikiran manusia dari global conciousness yg sebenar. Dalam kajian pemasaran perniagaan, didapati bhw apabila anda mengulangi sebyk 6 kali nama produk yg hendak anda jualkan kpd pelanggan, secara automatik nama produk anda akan “didaftarkan” di dalam minda subconcious pelanggan anda tersbt.

  6. Ya, 6 kali, itu utk tujuan baik iaitu perniagaan. Boleh juga digunakan utk tujuan tidak baik spt mind reprogramming yg dilakukan oleh CIA ke atas Kurt Cobain. Contoh terbaru spt lagu Sean Kingston bertajuk Beautiful Girl, berapa byk perkataan “Suicidal” yg ada dlm lagu itu.

  7. kami akan selalu mengingat mu….your my inspiration “smile teen spirit”

  8. hehe heh.. kurt kobain ni yahudi jugak kew? Mmg dia pelopor muzik Grunge. Tapi yang peliknya kenapa kita nak idolakan dia tuh? haha…

    Seni muziknya mungkin boleh dipuji, tapi saya melihat dia tidak membawa budaya mat pit la… ;-) kan kan?

    …di mana ada aku, di situ ada DIA…

  9. perkataan ‘tidak’tu potong eh. Silap taipla pulak. Maklumla nak pantas seperti cahaya… hahaha..

  10. you’re still alive kurt…..damn you….

  11. lewat 90′an revolusi metal berlaku sebb mamat nie..antara salah satu faktor dia(kurt)..semua remaja naik gila(smell like teen spirit)..hahahah

    tapi skrg kta harus sdr salah satu jarum-jarum yg tak nampak dan disuntik perlahan2 dalam otak kita adalah melalu jalan ini.

    dan tak sepatut nya kita yg mengaku sbagai seorang muslim meletakkan dia(kurt donald cobain) sbgai idola.

  12. I LOPH COBAIN…..

  13. LUVH U KURT …

    LUVH U GRUNGE ….

  14. bp3ip3sakti11

    really did you cobain not death?

  15. riyan hidayat

    w ska ma kurt sjk w kcl coz kurt t’lah mewarnai music dunia.kurt adlh vokalist/guitar nirvana.
    tp pd thn 1994 dunia d gmprkn olh brt tragis’y kurt cobain.dy mt mngkn d bnh/bnh dri.

    I HATE MY SELF AND IWANT TO DIE

  16. memang betul apa yang di utarakan oleh penulis. kalau dikaji dengan siri televisyen mulai zaman menggunakan generator hingga kini, kita dapat melihat transformasi dakyah yahudi dan golongan illuminati hingga kini. kalau dulu penjahat negara adalah bangsa jerman (yang membunuh yahudi beramai2 masa perang dunia), kemudian rusia, jepun, cina, vietnam dan kini bangsa arab (islam). mungkin anak2 kita kini pada masa hadapan (20 thn akan datang) akan membenci islam sebagaimana kita membenci bangsa jerman, rusia, cina dan seangkatannya….. nauzubillah

  17. w ga tau smua nich.,.,tp syang kurt cobain pergi terlalu cpet.,.,.,.slmt jln idola q.,.,.,.,.,.,

    sang dewa

  18. kurt cobain = cicak kobing

    buat apa nak dok puji puja dia

    kalau siapa kepunan sangat nak puji puja manusia mai puji puja aku nanti aku bagi 10 sen

  19. Kurt ni org minat xdelah smpi nak sembah dia.tapi kita lihat dari sudut hiburan & bakat dia tu.seorg rocker,trendsetter,pemikir,pengkritik.siap pakej rupa kacak & rambut smart gila.tu yg buat org rasa rugi sgt dia mati muda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s