Tanda K.A.F.I.R. Pada Dajjal Sudah Muncul?

oleh Ibnuyaacob

Texe Marrs

Seorang bekas Pegawai Kanan Tentera Laut Amerika, iaitu Texe Marrs telah membuat suatu kajian mengenai hadith Rasulullah SAW yang berikut;

1. Dari Annas رضي الله عنه, berkata Rasulullah صلى الله عليه وسلم :

…ألا إنه أعور وإن ربكم ليس بأعور وإن بين عينيه مكتب كافر فيه

…Ketahuilah sesungguhnya dia (Dajjal) buta sebelah sedangkan Rabb kalian tidak buta.Dan sesungguhnya diantara kedua matanya tertulis KAFIR.(HR.Bukhari)
2. Dalam riwayat lain disebutkan :

ثم تهجاها (ك ف ر) يقروه كل مسلم

“…Kemudian mengejanya (Kaf , Fa , Ra) semua Muslim dapat membacanya.”(HR.Muslim dalam shahihnya kitab Fitan (18/59-SyarhImam Nawawi)

Menurut kajian Marrs, KAFIR yang dimaksudkan Rasulullah adalah suatu simbolik dan perlu diteliti dengan mendalam. Marrs berpendapat KAFIR yang dimaksudkan adalah pertubuhan CFR yang diasaskan pada 1921 di Washington, Amerika Syarikat. Marrs juga amat yakin dengan kajiannya kerana dia juga adalah bekas pegawai kanan tentera Amerika dan telah melihat pelbagai perancangan-perancangan rahsia kerajaan Amerika.

logo pertubuhan CFR

Marrs telah membuat soal-selidik dalam webnya dengan meletakkan soalan berkenaan Dajjal ini seperti berikut:

15. In the Islamic religion the antichrist is said to be a one-eyed lying false Christ with what letters marked on his forehead?
A. D-E-V-I-L B. C.F.R. C. J-E-S-U-S D. M-O-S-E-S

Jawapannya : B

Berikut adalah keserasian huruf Kaf…Faa..Ra… dengan CFR.

Kaaf (Arab) = C (Inggeris) – dalam Inggeris konsonan “C” berbunyi seperti “K” apabila dibaca

Faa (Arab) = F (Inggeris) – vokal huruf Faa sama dengan Inggeris huruf ‘F’

Raa (Arab) = R (Inggeris) – vokal huruf ‘Raa’ sama dengan vokal Inggeris huruf ‘R’

Maka, KaFiR = CFR

Mengapa CFR dan Apakah CFR itu ?

(Gambar) Richard N. Haas, Presiden CFR, berbangsa Yahudi

CFR adalah singkatan daripada Council on Foreign Relationship yang beribu pejabat di Washington, Amerika Syarikat. Pertubuhan CFR ditubuhkan pada 1921 iaitu selepas Perang Dunia Pertama. Pertubuhan ini adalah pertubuhan NGO orang-orang Yahudi terbesar yang berselindung disebalik matlamat kebajikan masyarakat.

Apa yang menyebabkan Texe Marrs mengatakan CFR adalah tanda Dajjal (antichrist)? Marrs amat yakin dengan kajiannya kerana semua ahli-ahli CFR adalah terdiri daripada presiden-presiden Amerika sejak 1920-an hingga sekarang. Selain itu, ia juga dianggotai oleh billionaire-bllionaire berbangsa Yahudi seperti Rockefeller dan Rotschild.

Semenjak penubuhan CFR pada 1921, dilihat dasar luar Amerika mula berubah. Antaranya ialah menyokong penubuhan negara Israel, membantu perpindahan masyarakat Yahudi ke Israel, penindasan Palestin, perang dunia kedua dan sebagainya.

Hatta, PBB juga ditubuhkan oleh ahli-ahli CFR yang berjawatan penting dalam kementerian eksekutif di Amerika. Dan perkara yang paling disyaki ialah sebelum berlakunya sesuatu peperangan ahli-ahli CFR akan bermesyuarat secara sulit di hotel-hotel terkemuka milik orang-orang Yahudi. Perkara ini dapat dilihat pada beberapa hari sebelum tercetusnya Perang Iran-Iraq, Perang Teluk 1991, Perang Afghanistan, Perang Iraq dan terbaru ialah perang menentang Iran yang sedang di rancang.

CFR disyaki sebagai bayangan kepada pertubuhan Illuminati. Untuk mengkaburi mata masyarakat, CFR berkempen mempamerkan sifat kebajikannya terhadap isu-isu antarabangsa. Perkara-perkara ini, anda boleh baca di laman web rasminya . Di laman ini anda akan melihat bagaimana artikel-artikel politik yang mengelirukan maklumatnya. Anda juga akan melihat bagaimana terdapat 2 orang Islam yang menganggotai CFR sebagai Manager Director iaitu Fouad Ajami dan Farid Zakaria. Kedua-duanya penyokong penuh Amerika semasa berperang dengan Iraq dan mereka juga individu yang menulis artikel-artikel menghasut orang Arab menyokong dasar luar Amerika.

Menurut Myron Fagon dalam bukunya yang bertajuk “Pawn In The Game”, matlamat akhir CFR ialah One World Government. Matlamat ini semakin tercapai apabila tertubuhnya PBB selepas perang dunia ke-2. Jika diteliti betul-betul, PBB sebenarnya dikuasai oleh Majlis Keselamatan yang dianggotai 7 negara kuasa nuklear termasuk Jepun.

Mesyuarat Majlis Keselamatan pula tidak dihadiri oleh Presiden setiap negara tetapi dihadiri oleh Menteri-Menteri Luar Negeri (Foreign Minister) untuk memutuskan sesuatu perkara. Dan yang paling membimbangkan sekarang ialah semua menteri-menteri luar negeri itu adalah ahli bagi CFR sekarang ini.

Dan amat logik sekiranya Iran tidak dibenarkan mempunyai nuklear, kerana ia akan mengimbang kuasa dunia Islam dan Barat. Iran tak mungkin diambil sebagai ahli Majlis KEselamatan kerana ia akan menganggu matlamat CFR yakni Dajjal.

Kaedah akhir CFR melalui ahli-ahli Majlis Keselamatan PBB ialah, para ahli-ahli majlis akan mencadangkan kepada dunia melalui suatu persidangan tentang perlunya semua kerajaan disatukan. Tujuannya supaya tidak lagi berlaku perbalahan antara dunia barat dan dunia Islam. Jika cadangan ini benar-benar muncul, agak anda siapakah yang akan dilantik menjadi Presiden Besar mengetuai semua kerajaan-kerajaan dunia nanti ?

Sejauh Mana Penguasaan CFR terhadap Negara Dunia?

Untuk menguasai dunia, CFR harus mempunyai ahli-ahli dikalangan negara Islam untuk membantu mencapai matlamat One World Government yang dibentuk pada 1784 di Perancis. Caranya ialah menubuhkan suatu lagi NGO yang dianggotai hanya oleh menteri-menteri dan billionaire-billionaire. Pertubuhan itu ialah Trilateral Commission.

Ahli-ahli TC adalah terhad dan tidak boleh dianggotai oleh semua orang. Ianya diasaskan oleh orang yang sama iaitu David Rockefeller 1973. Anggota TC meliputi semua korporat seluruh dunia, antaranya ialah Presiden Bank Dunia, Presiden Toyota, Presiden Panasonic, Presiden Fuji Xerox, bekas Penasihat Politik Presiden Indonesia (mungkin sebelum Bambang Susilo dan termasuk 2 orang Tan Sri dari Malaysia berstatus billionaire.

(Kiri) Yotaro Kobayashi, Presiden Fuji Xerox, (Kanan) Shiguro Ogata, Gabenor Bank Jepun

Pendedahan Maklumat Sulit CFR dan Trilateral Commission

Masyarakat barat dikurniakan Allah sifat suka mengkaji dan menyelidik, dan sekarang ini terdapat beratus-ratus laman web yang mendedahkan gerakan sulit tajaan Dajjal iaitu CFR, Trilateral, Bilderberg, Skull and Bones, New World Order, Illuminati dan sebagainya. Salah seorang rakyat Amerika yang terkenal Alex Jones (pengarah filem) mendedahkan banyak maklumat tentang gerakan Yahudi di Amerika. Pendedahannya di luar batasan yang dibenarkan sehingga ia ditahan oleh pihak berkuasa Amerika.

Kesimpulannya, adakah pertubuhan-pertubuhan ini ditubuhkan secara kebetulan? mengapa setiap pengasas pertubuhan ini adalah dari keluarga yang sama iaitu cucu-cicit Rotschild dan Rockefeller? Jika anda peminat setia buku Muhammad Isa Dawud, anda pasti jumpa jawapannya dalam bukunya yang bertajuk “Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda”.

wallahu’alam…

Advertisements

18 responses to “Tanda K.A.F.I.R. Pada Dajjal Sudah Muncul?

 1. Dear sir. I am already to check at http://www.Trilateral.Org. I am not found President Susilo Bambang Yudhoyono as member at trilateral. Is it ? Give us a prove. Please re-check again, before to mention a name. Thank you very much.

  • BrotherMsia

   Dear Adi, i believe the writer did not mention my SBY name but hinting an advisor to the president before him..most probably during pak harto era. Judging from that statement, i presume the guy we’re talking about here is likely to be pak habibi due to his huge influence in indonesian politic and economy (behind the scene role). Regards!

 2. Dear Sir. Who is Tan Sri Dato’ Azman Hashim from Kuala Lumpur ? According to rumours that he is member in trilateral.Org. Is it true? Can you give description about him? Thank you very much.

  • senggora api

   do u know MIZZ NINA?? she’s Tan sri Azman Hashim Doughter. and he is a chairman of AM BANK GROUP (malaysia). I also want to know about this person. (connection between illumination) if u had information about Tan Sri Azman Hashim, please share with me.

 3. adi azhar mohd rusdi

  Adi….where u got the name Tan Sri Dato’ Azman Hashim ??? is he one of them?? if im not mistaken he is now a chairman of Proton Holdings Berhad,Malaysia national car maker…sorry dont knoe the details about him…

 4. amir ss yusof

  terdapat perihal Tan Sri Dato’ Azman Hashim dlm wikipedia. beliau disenaraikan antara orang terkaya di malaysia. no 11 jika saya tidak silap. mmg disitu tertulis bahawa beliau adalah ahli The Trilateral Commission. boleh penulis kaji tentang beliau. terima kasih!

 5. Check out http://www.veil-open.blogspot.com if you wish to know more not only about Azman Hashim but also about others as well…

  enjoy/happy reading

 6. Untuk makluman, wikipedia merupakan saluran maklumat bebas yang boleh disunting oleh sesiapa pun. Jadi maklumat Tan Sri mungkin disunting oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Saya sekadar memberitahu fakta mengenai wikipedia bukan mempertahankan Tan Sri.. harap maklum.

 7. dajjal is bullshit , i want to kill that bullshit

 8. oh yeah, one more thing Are you encouraging my success duration Sorry, for off top, i wanna tell one joke) What did the big chimney say to the small chimney? You’re too young to be smoking.

 9. Pingback: Pengkaji Konspirasi: Barrack Obama membawa “tugasan” perang | AnwarIbrahimClub.com

 10. saya cadang kan pada ibnuyaacob…menerbit kan satu karya atau pun terjemahaan sebagaimana karya-karya almarhum bapak z.a maulani berkarya dlm.buku-buku konpirasi yahudi bagi tatapan anak-anak islam malaysia yang tidak sedar akan putaran bumi ini dikawal pusingannya oleh anak-anak dajjal……..

 11. abaymindayu

  Ibnu Yacoob,
  saya telah membaca buku ‘dajjal akan muncul dari kerajaan jin segitiga bermuda. buku itu sangat baik untuk dibaca oleh rakyat malaysia. terlalu ramai rakyat malaysia yang terperangkap dalam kehidupan sempit tanpa mengetahui perkembangan dunia antarabangsa dan bagaimana permainan dajjal memutarbelitkan dunia dari berbagai aspek mulai dari politik, ekonomi, budaya, agama, ideologi, perkembangan ilmu, pemikiran dll.

 12. ‘Ya Allah, aku memohon perlindungan pada Mu dari
  siksa Neraka Jahannam, adzab kubur, fitnah (cobaan) hidup dan mati serta

  dari keburukan fitnah Dajjal.”

 13. Storm Dancer

  I’ve been researching about this guy named Dajjal… He’s already been with us actually… You see, there are a few misnomers or misinformation (not to anyone’s fault) just a misinterpretation. It is said that “He is to appear at a time in the future before doomsday…” Yeah, that is correct but not entirely… In fact if according to his characteristics: “The Dajjal is a very intelligent man who uses sly methods in his wake to ensure his survival. He assumes the outlook of a harmless man- probably old or physically unfit or both. He will claim to be Messiah and then claim to be god, Himself. He will perform miracles. He will traverse the earth in short periods of time. He will exert control over weather patterns, sending down rain upon those who believe in him. He will exert a similar influence over crops and livestock. All these done is to exude influence and gain folowers.” The misinterpretation is that he is already HERE. His appearance at a time in the future is his LAST STAND. He has made appearances in each and every end of an age in the guise of an individual that at that time even until today seems a mystery. These individuals usually performs a miracle towards a certain crisis which they themselves caused first. The few theories that I found are: 1. Nostradamus-highly intelligent-plague appears where he went-sees the future-made prophecies-not a word of the Dajjal in his book (if I am not wrong)-travels a lot-avoids religious bodies-has a lot of influence-even to the extent that some refer to him as GOD 2. The Tarot Card Deck-creator unknown-helps people see the future-a lot of conflicts created by the cards-some say it came from god-some say it came from the devil-Could it be the handy work of the Dajjal? 3. Merlin-a famous character in English history-either fact or fiction is unknown-sees the future as well-creates miracles-death and war erupts in his wake-has a second agenda to making King Arthur (which he created himself) king of all england which the lady of the lake only realized and stopped him-he aged from old to young (probably the life cycle of the Dajjal so in another age he will age old again and repeats the cycle again)-so wise some regard him as a god. I don’t know if the things and individual that I managed to get a match with the Dajjal qualities are true or false. If I have the proper funding I could find out more. Finally, there is one excerpt that the Muslim Prophet Muhammad (may peace be upon him) once said to his colleagues while telling them about Yawm al-Qiyamah (The Day of Resurrection, Judgement Day). One of His friends suddenly asked about Dajjal. How he looks. How he acts. What he does. Finally the question about Dajjal asked was that ‘Is he here now?’. The Prophet Muhammad (may peace be upon him) immediately answered the question: “The Dajjal resides in the east east east of Arab…” (Why the word ‘east’ was being mention three times had a number of assumptions.) The Prophet Muhammad (may peace be upon him) then continued: “…on a sole and barren island where there is a cave in the middle of it and a great white lion stands guard at the mouth of the cave. Where in that cave, wrought in chains is the Dajjal himself…” At that moment, one His friends asked why was the Dajjal put in the middle of an island chained inside a cave and guarded by a great white lion?Is it to keep him from escaping? The prophet blandly replied “No, it is to see that he survives until the exact moment he is to appear one last time. Remember this, he is here now.” More research must be done with more reliable sources. For fear I made some errors.

 14. Storm Dancer

  I’ve got more findings that matches his criteria… like mysterious people from the past… I got lost after nostradamus… a few events happen after him… but too many… I got confused… either he started to move faster or he split his body somehow…
  A few individual that intrigues me:
  1. Mozart & Beethoven
  2. Albert Einstein
  3. Abraham Lincoln
  4. Evita

  *why am I not interested with Hitler? I think he is the only one that saw something and tried to stop it… but in a rather aggressive way… even I have to disagree on some actions… But his legend about him finding the spearhead of Jesus Christ is very compelling…

 15. more info about dajjal plzzzzz visit
  http://www.imranhosein.org/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s