Rahsia Simbol NAZI

oleh Ibnuyaacob

Semua orang mengenali perkataan NAZI dan semua orang juga tahu apa itu NAZI. Orang ramai sudah biasa dengan perkataan ini malah apabila menyebutnya pastinya teringatkan negara Jerman dan pemimpin diktatornya iaitu Adolf Hitler.

   

Namun, kita kurang didedahkan oleh asal usul nama NAZI itu sendiri. Pendedahan ini bukanlah suatu perkara baru, ianya telah lama didedahkan oleh kebanyakan ahli-ahli sejarah yang bukan berlatarbelakangkan Yahudi.

Asal Usul Perkataan NAZI

Sebenarnya perkataan NAZI bukanlah akronim bagi sesuatu pertubuhan. Ianya sebenarnya berasal dari suatu perkataan purba yang merujuk kepada sebuah suku Yahudi iaitu Ashkenazi.

(Ramai pengkaji sekarang membuktikan Ashkenazi bukanlah dari keturunan Yahudi Bani Israel yakni ia bukanlah dari pengikut Nabi Ibrahim a.s.)

Perkataan NAZI diambil dari 4 huruf hujung perkataan AshkeNAZI. Perkataan itu dikeluarkan oleh Dajjal dan dibangunkan inputnya sehingga menjadi suatu bentuk ideologi ekstrem.

Apa itu Ashkenazi?

Menurut Wessthea iaitu Pengarah Black Solidarity Terdapat dua kontradiksi di sini membabitkan asal usulnya. Fakta sejarah dari karangan sarjana Oxford dan juga PBB sendiri mengiktiraf Ashkenazi sebagai salah satu suku dari bangsa Yahudi Kuno.

Manakala para ilmuan sejarah era moden sekarang tidak mengiktiraf dan tidak mengesahkan fakta tersebut kerana fakta menyatakan Ashkenazi adalah seorang lelaki yang bukan dari keturunan Nabi Ibrahim tetapi dia adalah berasal dari keturunan Yafith anak Nabi Nuh a.s.

Secara faktanya juga Ashkenazi bukanlah golongan Sematik dan Hematik, Arab atau Parsi tetapi dari Eropah.

Pembentukan simbol NAZI

 Simbol NAZI adalah seperti gambarajah di bawah. Kelihatan seperti kipas yang dibengkokkan setiap hujungnya.

 

Namun sebenarnya ialah simbol tersebut adalah hasil gabungan dua huruf iaitu N dan Z. Huruf N jika diterbalikkan akan kelihatan seperti Z dan begitu juga sebaliknya.

N diambil daripada suku kata NA manakala Z diambil dari suku kata ZI.

Selain teori di atas, ada juga sebahagian pendapat mengatakan simbol NAZI itu berasal daripada salib yang dipatah-patahkan hujungnya. Kemudian terbentuklah suatu simbol yang seperti sekarang ini.

Jadi, apa kaitannya NAZI dengan Dajjal ?

Mungkin anda sendiri mengetahui jawapannya.

Wallahu’alam

Advertisements

19 responses to “Rahsia Simbol NAZI

 1. Salam,
  Bagi pendapat saya, Nazi, Dajjal (the spirit of late Horus/Firaun), Yahudi (Zionist + Ashkenazi) dan ketua2 perang semenjak dari 1900 ialah ketua2 perang yg “berkawan”. Ada suatu pihak jahat di belakang semua ini (Freemason, dll nama yg terlibat) yg mengatur strategi utk siapa yg harus jadi watak baik dan jahat, watak2 antagonis. Konsep ini sama juga spt contoh apabila kita geram dgn jiran sebelah rumah (A), tapi utk tidak ‘sound’ secara direct, kita cuba lagakan jiran bertentang dgn rumah kita (B) dgn jiran A. Dan, penonton2 (jiran C,D,E,F) yg melihat, akan mengatakan “ohh agaknya jiran A yg jahat kot, jiran B kot yg baik). Manakala kita pula tidak akan ‘dicop’ sama sekali samada sebagai org yg baik atau jahat dan ini menguntungkan kita. Walaucamne pun, ini sbg contoh shj. Ttg simbol nazi itu, saya berpendapat ianya tak lain tak bukan dari ‘spirit Firaun @ dajjal @ servant of iblis’ gak iaitu piramid yg dilihat dari atas, cumanya konon2 di design supaya mempunyai 4 ‘ekor’, itu sahaja, konsep asasnya sama je iaitu balik kpd design asal piramid, bhwnya semua manusia hidup di alam piramid kerana segala yg kita pandang, wujudnya piramid di hadapan mata kita (spt melihat piramid mesir dari atas), maksudnya, pandangan manusia mempunyai ‘perspektif’ (istilah yg biasa difahami oleh pelukis2) selain dari istilah ‘horizon’ dan ‘vertical’. Contoh paling senang ialah melihat hujung syiling rumah iaitu hujung pertemuan dua dinding dan satu syiling, anda dpt melihat satu bentuk seakan-akan piramid dgn tapak berbucu tiga. Bagi tapak berbucu empat, korridor adalah contoh terbaik. Besar maknanya perkataan org tua2 zaman dulu yg selalu mengatakan ‘kita hidup di alam maya’. Maya = Virtual, not real. Everything illusion. Wallahualam.

 2. Apa simbol ini ada hubungan dengan budaya jepang, dimana merupakan gabungan huruf L terbalik..Spt falsafah. Dimana ada kelemahan, disitu ada kekuatan. Atau kita kenal sbg shorinji? Mushashi? Ya jaman “di timur matahari/dai shoghun” dulu. Mohon penjelasan nya.

 3. kesedaran tentang ilmu begini harus di terap dalam diri umat islam terutama pemuda-pemuda zaman sekarang,,,kita harus memperlengkapkan diri untuk kemungkinan yang akan berlaku..

 4. lambang swastika bukan diambil dari agama hindu ke?

 5. manusia biasa

  cube cari kaitan antara dewa19 dan yahudi..saya rasa band agung DEWA19 dr indonesia mempunyai ciri2 illuminati,,harap bg respon..tlg kaji..

 6. saya x rasa nazi ini ada kaitan ngan dajjal coz nazi ni prnah cba mmusnahkan kaum yahudi….,

 7. zye_wockeez

  sye suka akn sejarah..
  siapa tahu.. yg HANG TUAH berasal dri org cina..
  HANG TO AH.. nama cina beliau..

 8. menurut artikel2 yang saya baca lambang nazi itu dibuat dari lambang swastika terbalik, bukan huruf NZ yang saya kira itu terkesan memaksakan. nazi itu bertujuan menghancurkan yahudi karena yahudi berniat menguasai dunia. bahkan fuhrer(adolf hitler) berkata dalam bahasa jerman: bisa saja kububuh semua yahudi di dunia ini, tp kusisakan sedikit untukkmu agar kau tau apa yg akan mereka lakukan di akhir zaman. fuhrer sepertinya telah membaca beberapa hadist yang menyebutkan bahwa perusak dunia pada akhir zaman adalah yahudi. dan setau saya nazi itu sangat besahabat dengan agama Islam, nampak banyak foto2 tentara nazi besholat.

 9. Hitler tidak pernah mengucapkan bangga terhadap Islam..tindakannya yg bekerja sama dgn mufti besar Palestina dan muslim2 bosnia hanya sebatas kesamaan kepentingan. satu2nya perkataan Hitler ttg islam yg trtulis oleh sejarah adalah ucapannya kepada Albert Speer, “mengapa kita harus memilih agama kristen yang lembek dan mudah ditarik ulur ini? di jepang, suatu pengorbanan untuk negara adalah kehormatan yg trtinggi, agama yg dibawa muhammad pun akan lebih cocok bagi kita…
  foto2 yg kita lihat ttg pasukan nazi yg shalat dan mmbca buku islan und judentum berasal dari pasukan 1st croatian SS atau disebut handschar yg keseluruhan anggotanya adalah muslim bentukan Himmler dan alhussaini. yahudi, inggris, dan komunis adalah musuh bersama nazi dan muslim.

 10. tidak ada satu sumber pun yg mengatakan bahwa Hitler telah membaca hadist, mohon maaf tpi itu semua hanyalah gurauan tanpa bukti..suatu pernyataan nonakademis.

 11. tentangnazi.wordpress.com/2012/07/27/sudut-pandang-hitler-tentang-agama/

 12. wajar apabila banyak teori yg berkembang mengenai swastika dan mengapa Nazi menggunakan simbol tsb. karena swastika telah muncul lama di berbagai macam budaya: yahudi, hindu, budha dll. termasuk telah menjadi simbol pagan tertua bangsa jermanik kuno, celtic. dan swastika yg digunakan bukanlah swastika terbalik, swastika trbalik itu brputar dri kanan ke kiri (berlawanan arah jarum jam) sedangkan swastika nazi berputar sesuai arah jarum jam yg brmakna tumbuh menjadi lebih baik.
  tentangnazi.wordpress.com/2012/09/06/swastika/

 13. Hitler bkn baca Hadist, melainkan Hitler pernah mempelajari sejarah jauh sebelumnya…

 14. hang to ah? mgenali hang tuah tk boleh bpandukan nama shj! sdr tk baca ke psl ni kt blog mistisfiles.

 15. jjur,,, saya baru tau skrg tntang nazi n baru baca jg apa it nazi….
  scara logika saya…
  sbnar nya nazi nich adlah org yg benci akan ajaran d luar islam…
  stelah saya baca tdi sich…
  tentara nazi d bntuk tuk mghancur kan kaum yahudi,,, sbagai mna kta tau smua…. kaum yahudi adalah musuh dari kaum muhammad…
  apakah pkiran saya nich bnar…
  tlong d jlaskan yach…????

 16. saya baru dengar ada YAHUDI bukan keturunan Nabi ibrahim???
  perlu belajar silsilah keturunan nabi sepertinya….
  lagi pula gak ada hubungannya lambang NAZI sama dajjal, sudah jelas nie tulisan aneh ????

 17. Akbar Kartiko

  Pak, bukanya lambang Nazi itu swastika dari hindu ya? & kepanjangan nazi itu national sozialist disingkat nazi. Jangan sampai mengaitkan lambang swastika dengan dajjal deh, itu bisa menyakiti agama hindu karna bagi agama hindu swastika adalah lambang kebaikan dan perdamaian. Dan lambang swastika di salah gunakan oleh hitler

 18. Sekalipun nazi membantai jutaan yahudi, apakah kita orang islam bahagia mendengarnya? Memangnya di islam harus membenci kpd kaum yg sudah menghina kita? Lebih baik kita menjaga perdamaian yg diajarkan rosululloh. Memang betul di islam kita boleh memerangi musuh musuh islam, tetapi apakah kita harus takjub & berbahagia karena tau nazi tlah membantai jutaan yahudi? Di islam tidak mengenal pembantaian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s