Dua Lelaki Yahudi Pujaan Ramai

oleh Ibnuyaacob

Kedua-dua mereka berada di bidang yang berlainan dan corak kerjaya profesional yang berbeza. Seorang dari mereka adalah superstar dalam arena sukan bola sepak. Manakala seorang lagi sememangnya superstar dalam arena hiburan di Hollywood.

Yang menyedihkan ialah kedua-duanya adalah pujaan menggunung bagi kebanyakan remaja dan belia muslim. Kita boleh dapati gambar-gambar dua lelaki ini dilekat di merata-rata tempat khususnya peminat fanatik mereka yang sememangnya skiptikal dalam budaya hedonisme.

Sama ada pelajar sekolah malahan pelajar IPT sekalipun sudah pasti muka kedua-dua Yahudi ini ada di dalam bilik-bilik asrama mereka Tidak cukup dengan itu, ditampalnya di fail-fail kuliah, dilekat dihadapan kulit-kulit buku dan diusung ke hulu ke hilir.

Tambah menyakitkan mata apabila baju-baju yang memaparkan gambar kedua-dua lelaki Yahudi ini dibeli dan dipakai ke sana ke mari. Dan yang paling mendidihkan hati wajah-wajah Yahudi ini, atau paling tidak pun nama-nama mereka yang terpalit pada baju di bawa bersama semasa menunaikan solat di masjid.

Maka jadilah adegan David Beckham dan Slash turut solat berjemaah bersama peminatnya.

Keyahudian David Beckham

David Beckham atau nama sebenarnya David Robert Joseph Beckham ialah bintang bola sepak no 1 dunia. Beliau sebenarnya berketurunan Yahudi di sebelah datuknya. Beliau dilahirkan di Essex, iaitu daerah penempatan Yahudi terbesar di United Kingdom.

Permulaan karier bola sepak Beckham berputik sejak beliau kanak-kanak lagi iaitu di Ridgeway Park, Chingford. Adalah tidak memeranjatkan jika bintang David Beckham bersinar dalam arena ini kerana kedua-dua ibu bapanya adalah peminat fanatik kelab Manchester United.

Walaupun bukan penganut agama Judais yang taat, Beckham cuba menonjolkan imej keyahudiannya itu di mata dunia.

Anak David Beckham yang pertama telah dinamakan dengan nama Brooklyn Joseph Beckham. Semua orang mengetahui bahawa Broklyn adalah nama sebuah penempatan terbesar masyarakat Yahudi di New York.

Beckham juga mendedahkan dalam buku autobiografinya dengan mengatakan semasa kecil beliau pernah menghadiri upacara-upacara keagamaan Judais di Synagogue (tempat ibadat Yahudi) dan beberapa upacara perkahwinan saudara sebelah datuknya.

Semasa zaman kanak-kanaknya, beliau juga sering memakai kippah iaitu ketayap kecil yang sering dipakai oleh masyarakat Yahudi Israel..

 

(Gambar) Gaya rambut lelaki Yahudi ini kini ikutan belia seluruh dunia.

Pada April 2008 baru-baru ini, Beckham dan isterinya Posh telah mendaftarkan anak lelaki mereka iaitu Croz yang berusia 3 tahun di Pusat Jagaan Kanak-Kanak di Kuil Yahudi, Los Angeles. Berita ini dilaporkan oleh Nick Parker dalam akhbar The Sun bertarikh 16 April 2008.

Keyahudian Slash

Slash atau nama sebenarnya Soul Hutson merupakan lagenda gitaris rock era 90-an yang paling terkenal. Dengan rupa paras afrika-amerika, gaya rambut kerinting panjang menutup muka serta topi Uncle Sam yang tidak pernah lekang dari kepala, Slash berjaya menjadi ikon kepada peminat rock n’ roll.

  

Slash amat sinonim dengan Guns N’ Roses walaupun sebelum itu pernah menyertai kumpulan Snackpit dan sekarang ini Velvet Revolver. Dengan petikan gitar rock campuran country-style ini, Slash seringkali diundang untuk menjadi gitaris undangan sesetengah artis terkenal seperti Michael Jackson dan Ozzy Osborne.

Slash sebenarnya anak kepada pasangan Afrika-Amerika. Dia juga berdarah separuh Yahudi yakni mempunyai talian keturunan Yahudi sebelah bapanya. Ibunya Ola Hudson adalah pendatang berdarah campuran Afrika-Amerika.

Namun identiti yahudinya tidak pernah didedahkan pada era 1990-an kerana ketika semangat perkauman (racisme) terutamanya anti-sematik masih menebal.

Kini, walaupun dia (Slash) seorang Yahudi, dia tetap menjadi pujaan peminat muslim. Maka tidak hairanlah petikan gitarnya juga menjadi bunyi utama dalam lagu “Bayangan” nyanyian Ella.

Karektor Slash yang unik itu juga diabadikan oleh pelukis kartun terkenal majalah Ujang iaitu Gayour yang mana wataknya dijadikan watak utama dalam suatu ruangan kartun.

Walaupun kini usia lelaki yang lahir pada 1965 ini sudah pun mencecah hampir 45 tahun, lelaki Yahudi ini tetap menjadi kegilaan peminat-peminat muslim khususnya di Malaysia. Nampaknya selepas ini, mungkin Lenny Kravitz si Yahudi campuran itu akan mengikut jejak Slash.

29 responses to “Dua Lelaki Yahudi Pujaan Ramai

  1. wahhhh..
    Tak sangka Beckham ni Yahudi yer…

    noor
    anggunjelita.com

  2. kaswari azimin

    iye ke..

    Rupa2 nya selama ni aku minat Yahudi le..

    adus! adus! nyesal..

  3. ada 1 lagi yahudi yang menjadi pujaan ramai orang kat malaysia skrng ni iaitu

    ahmad dhani drpd kum. dewa 19. cuba kau dedahkan pasal dia ni. dia selalu pakai loket yg ada macam simbol yahudi.

  4. uweek…Yahudi rupanya 2 ekor ni..

    uweek…

  5. Sememangnya kita umat Islam begitulah dari dulu. Bila sebut saja Israel serang Palestin, terus maki hamun Yahudi itu.

    Tapi tanpa disedari kita sebenarnya menyanjung pula selebriti2 Yahudi tanpa berbelah bagi.

    Artikel yg bagus.

  6. stuju dgn jorizo..stu lg kne igt, kta nie beria le duk kutuk2 yahudi tp tanpa sedar, kta sllu sokong yahudi utk menentang palestin dgn membeli barangan spt chips more dan sbgnya yg hasilnya dijadikan wang utk mbeli senjata bg peperangan dgn palestin

  7. Kenapa kita harus carik kesalahan orang dengan membangkitkan sejarah keturunan dia? Yg pasti kita sumer datang selurus dari benih Nabi Adam A.S. Kenapa tak semak keturunan anda, let say dari 1500 tahun yg lalu? Dari kaum mana agaknya? Dari kaum yg menentang agama Islam atau seperti dari theori yg lain, orang Melayu berasal dari daerah Tibet? Tu daerah Buddhist tu, kan?

  8. Apa lagi le Neutral Gay ni…

    Kalo nak ikutkan hujah ko supaya jgn dibincang keturunan org disebabkan semua dtg dari Adam maka ini menunjukkan ko menghina nabi muhammad.

    Buktinya Ko cakap tak elok ungkit keturunan org, tp camna plak Nabi selalu cerita akan kejahatan Dajjal dan asal usul Dajjal?

    Dajjal jugak manusia dan sudah pasti berasal dari Nabi Adam.

    Jadi secara tak langsung ko jugak cakap Nabi tak sepatutnya cerita hal Dajjal.

  9. tempoyakmanis

    betui… secara tidak sedar kita mgangungkan YAHUDI LAHANAT.

    sapa yang ada INFO SELEBRITI YAHUDI dedahkan semoga iman kite terus dipelihara.

    AMIN

  10. Pasal vokalis DEWA yg dikatakan Yahudi tu aku rasa ada didedahkan dlm majalah MASTIKA tahun lepas.

    Aku tak baca habis sbb time tu pun baca cerita tu masa dok tunggu turn gunting rambut.

  11. syukran bro,
    very nice info..

  12. semoga ALLAH pelihara kita dari penyesatan yang tanpa di sedari ini…Ameen

  13. Assalamualaikum,

    Yahudi ialah sebuah kaum. Saya rasa tidak elok kita salahkan sebuah kaum padahal mereka dimanipulasikan oleh sesetengah orang untuk dipersalahkan. Ideologi sesetengan Yahudi yang saya rasa patut dipersalahkan. Ada yahudi yang menentang perbuatan khianat contohnya http://www.nkuk.org. Wallahualam.

  14. err
    ada info salah tentang slash tu
    malu la kalau bangsa lain tgok,
    mula2 GNR dulu,dia keluar tubuhkan SNAKE PIT bukan snackpit,pastu dia dengan bekas drummer dan bassist GNR dgn sapa lg sorang gitaris botak dengan vokalis STP tu wat VELVET REVOLVER .Research betul2.

  15. Bukan Beckham sudah bertukar agama ker? Kalau tak silap agama yang serupa ngan sahabat baik barunya iaitu Tom Cruise.

  16. nice info..tp x semua org yahudi jahat..bkn nak backup..tp..kita yg ader akal ni..kena la pikir..

  17. kutuk yahudi kaw kaw….pakai sluaq levi”s lagi,guesslah,mkan mc donald bagai nk rak,burger king
    filem melayu kutuk gila gila,semua filem hollywod best blaka..x sedaq bnyk pengeluar filem hollywood yahudi ….sebenaqnya org kita yg bnyk menyumbang kekayaan yahudi …fikir2kan lah

  18. yahudi lahanat!!!

  19. Pasal Beckham tuh…sudah2la peminat bola sepak mengangung2kan mereka2 yg kafir laknat, apatah lg yahudi.. Kerana ape? Semua orang akan dibangkitkan bersama org yg mereka sayang pd hari kiamat nnti… Dan jika anda minat Beckham ataupun pemain2 kafir lain yg sewaktu dengannya, maka anda akan dibangkitkan bersama orang kafir.. wakakaka…

    Tapi, sekarang hal itu dah boleh dielak oleh mereka2 yg giler bola.. Sebab ape? Sebabnye Robin Van Persie pun islam.. Samir Nasri pun Islam.. hatta pemain terkenal Thierry Henry pun baru masuk islam.. belum Nicholas Anelka lagi.. Pilihan berada di tangan anda..

  20. Lagi info tentang pemain bola sepak beragama islam.. Check kt blog ana bawah label “bola sepak islamik”

  21. dah ternyata bangsa yahudi ni bangsa yang penuh kepura-puraan….dalam senyap menjalankan agenda tersembunyi….bangsa paling mulia kononnn….padahal bangsa yang paling hina disisi ALLAH….

  22. damn all jew

    To Neutral Guy a.k.a Neutral Gay…time pasal keturunan Yahudi bukan main backup lagi kau kan??Aku tak tau yang kau ni Melayu ke Islam ke hape ke tapi terus terang aku cakap dengan kau la kalau kau Melayu mesti kau pikir pasal kau modern malay kan…malu nak ngaku yang kau tu 100% melayu a.k.a typical malay… sudah la…maybe girlfriend ko tu ade susur galur yahudi tu yang ko back up sangat2 bangsa yang bunuh nabi dan di confirmkan takkan berubah sampai hari kiamat based on Al-Quran…Memang ALLAH perintahkan supaya kite berkasih sayang sesama manusia but what for kite nak berkasih sayang dengan bangsa yang dari dulu memang bermusuh dengan islam…Tak guna kau nak cakap nak selidik latar belakang Yahudi tu…dah terang dan jelas dalam Al-Quran…Tu pun kalau kau baca n kalau kau Islam la…Tapi dari segi cara kau komen aku tengok ko ni dikategorikan lahanat jugak la kan…

  23. Walaupun para pemain bola sepak yang dinyatakan Islam,adakah mereka betul2 memperjuangkan Islam..awas,muslim di akhir zaman ramai yang munafiq..micheal jackson pun dikhabarkan sudak memeluk Islam..adakah MJ pun akan memperjuangkan Islam jugak?renung-renungkan..

  24. setuju dgn Pakukarat,

    Macam striker Sweeden Ibrahimovic, nama Islam tp ada tatoo kat tangan.

  25. Yahudi tak macam orang Islam, sebab mereka walaupun tukar agama atau sekular, masih kuat rasa sense of belonging dia terhadap kaum Yahudi

    Beckham sendiri mengaku dia lebih rapat dengan Judaism dan budaya Yahudi walaupun agama rasmi dia Kristian.

  26. ape la si lahanat neutral gay ni. xpyh la kome sume ckp ‘xsemua yahudi tu jahat’. semua yahudi ttp pandang Islam terrorist. byk2 kn mengucap la neutral gay.

  27. Bukan kita nak ungkit keturunan.. tapi kita tentang dia kerana sokongannya.. Saya rasa ramai org Kristian yg menyokong dan membela org Yahudi..
    Sebab dalam Bible mereka kata golongan Yahudi patut dibela.. Sampi bila la mereka nak sedar mereka ni sekadar alat..
    Golongan ini juga kita kena tentang..

  28. Pingback: https://dajjal.wordpress.com/2008/09/09/d « Apa anda lihat, dengar, kata, rasa, dan lain-lain

  29. Tolong bezakan Yahudi , Zionis & Israel. dan jangan tulis sekadar untuk naikkan rating blog. Kemukakan fakta bagaimana dia menyokong Israel/Zionis. Itu baru betul.

    Sbg contoh : seorang Mualaf yang convert dari Kristian kepada Islam, adakah wajar salasilah keturunan dipertikaikan. Sudah tentu dia pernah ,masuk church, sembahyang cara kristian. bahkan tidak mustahil dia akan menghadiri upacara di church lagi jika org tuanya meninggal.

    Tolong rajin sikit MEMBACA dan mencari FAKTA.
    Bukan main hentam saja. Kalau penulis ni BETUL sgt, tak mungkin DAJJAL dipilih sebagai URL blog.

    Penulisan anda amat mengecewakan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s