Teori Rothschild Dari Keturunan Ibn Sayyad

Kami cenderung untuk mengatakan bahawa Rothschild adalah berasal dari keturunan Ibn Sayyad atau nama sebenarnya Saff atau Abdullah bin Said. Beliau adalah penduduk Madinah berbangsa Yahudi ketika zaman Rasulullah SAW. Ibn Sayyad pernah hendak dipancung oleh Saidina Umar Al-Khattab ketika kanak-kanak kerana mengaku sebagai nabi di depan Rasulullah.

Dalam buku kedua kami bertajuk Rothschild Yahudi Kepercayaan Dajjal, kami mendedahkan bahawa ungkapan Rothschild itu mempunyai makna tersembunyi yang menunjukkan tanda hubungkaitnya dengan Dajjal. Dan kami percaya bahawa nama itu diberi sendiri oleh Dajjal kepada keturunan cucu-cicit Ibn Sayyad sebagai satu Kod Rahsia agen-agennya di masa depan.

Maksud istilah “ROTH”

Rothschild adalah nama dalam bahasa Jerman dan terdiri dari gabungan dua perkataan iaitu Roth danSchild. Menurut kamus nama Jerman, Roth bermaksud rambut merah atau nama gelaran bagi individu lelaki berbangsa Yahudi suku Ashkenazi yang mempunyai rambut merah. Manakala dalam kepercayaan klasik Eropah, Roth adalah gelaran kepada kanak-kanak hasil sumbang mahram. Dalam hujah buku ini, kami mengambil hujah bahawa Roth itu bermaksud “anak sumbang mahram”.

Maksud istilah “Schild”

Schild adalah ungkapan yang dalam kamus Jerman membawa maksud seseorang yang hebat yang tinggal di dalam sebuah rumah dan orang itu mempunyai tanda-tanda ketokohan yang tiada tolak bandingnya. Jika diteliti pada bunyi ungkapan Schild, bunyinya hampir sama dengan Sayyad atau Said.

Dalam menterjemahkan teori ini, kami mengambil hipotesis bahawa maksud nama Schild sebenarnya merujuk kepada Dajjal yang tinggal di dalam sebuah biara yang mana dirinya dijumpai oleh Tamim Ad-Dhari seperti mana yang dikhabarkan di dalam hadith riwayat Imam Muslim.

Kesimpulannya

Berdasarkan ketetapan takrifan tersebut, kami menyimpulkan nama ROTHSCHILD sebenarnya bermaksud “Dajjal si anak haram yang berambut kemerahan yang tinggal di dalam sebuah tempat perlindungan.” 

Kajian lanjut tentang rahsia nama Rothschild berserta hadith-hadith boleh dilihat pada Bab 22 buku Rothschild Yahudi Kepercayaan Dajjal. Ms 232 – 241.

Advertisements

7 responses to “Teori Rothschild Dari Keturunan Ibn Sayyad

 1. saya harap saidina umar pancung laknat tu dulu. kalau dia buat dulu..x la melarat ada keturunan jahanam tu smpai skrg

 2. Sabar Saudara…
  Ada hikmah mengapa Saidina Umar tidak jadi utk memancung Ibn Sayyad..Ini adalah kerana kehendak Allah jua..
  Ibn Sayyad dibenarkan hidup utk melengkapkan perancangan Allah krn Allah telah berjanji utk menguji manusia akhir zaman dgn Fitnah Dajjal..
  Ibnu Sayyad telah diperlihatkan akan Arash Iblis diatas air sebagai petanda bahawa keturunannya bakal menjadi pelaksana Dajjal sblm Zahirnya Dajjal di alam kita…

 3. nabi saw bg tau kalau dia dajjal nescaya Say Umar takkan dapat membunuhnya , dajjal akan di bunuh oleh Nabi isa as menurut riwaayat yg lain . Apa pembuktian hepotisis ni tuan ?

 4. Menurut fahaman saya pula keturunan Ibn sayyad yg dikatakan dajjal ni bersambung kepada keturunan Saud yg memerintah Arab Saudi sekarang ni . Terima kasih .

 5. itulah sudah berlaku…Mereka gergasi-gergasi dalam kewangan atau perbankan sering melaksanakan skim-skim yang sebenarnya scam. Mahu kita semua hutang banyak-banyak kepada bank. Ini cuma satu sudut daripada manfaat yg mereka dapatkan.

  http://realingenious.blog.com/2013/07/12/kebenaran-yang-sebenarnya-atau-penipuan-yang-disebaliknya/

 6. Othmandraman

  Besnis produk kesihatan myherb2u-goji,tricajus,susu kambing,mlm call +60192311900
  http://www.healthbuilders.com.my/
  othmandraman@yahoo.com
  http://othmandraman.blogspot.com/?m=1
  http://www.dnaglobal2u.com/
  http://www.iphytoscience.com/
  http://www.drtina.mynucerity.biz/indexi.php
  Kedai P01 pasar majlis sek16 shah alam,selangor,malaysia

 7. Please translate the above info into English so that many people can benefit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s