Takziah Kepada Syeikhul Ramadhan Al-Buti

Pemergian Allahyarham Dr. Ramadhan Al-Buti, seorang ulama ahlul Sunnah Wal Jamaah adalah kehilangan yang sangat dirasa. Beliau adalah ulama’ yang digeruni oleh pihak Illuminati khususnya golongan Freemason kerana dakwahnya bisa menangkap jiwa jutaan umat Islam.

Kehilangan beliau juga satu kegembiraan bagi puak Ulama Wahabi yang sering menyerang pendapat-pendapat beliau dalam pelbagai media khususnya tulisan dan buku.

Pembunuhan Dr. Ramadhan Al-Buti melalui pengeboman di sebuah masjid adalah satu perancangan rapi bagi projek ‘Ethnic Clearance’. Ethnic dalam kamus Illuminati bukan lagi merujuk ‘bangsa’ tetapi ‘ulama’. Projek ini telah pun berjalan di seluruh dunia sejak 1970-an. Tambahan pula Syeikh Ramadhan adalah ulama yang cenderung kepada Tareqat Kesufian yang menjadi kebencian golongan Wahabi dan Freemason.

Di Syria, pihak media barat mempromosi sepenuhnya pertelingkahan antara golongan Pro-Assad dan anti-Assad. Ia satu propaganda yang sengaja diwujudkan bagi memberi ruang kepada Amerika untuk membunuh kedua-dua belah pihak.

Sekarang media barat menggambarkan kedua-dua pihak adalah pembunuh kejam. Sebelah pihak menyembelih orang Islam manakala sebelah pihak lagi mengebom diri untuk membunuh orang Islam lain.

Antara fitnah yang dilemparkan Media Barat kepada beliau ialah:

– Syeikh Ramadhan difitnah berfahaman Syiah hanya kerana berjumpa keluarga Al-Assad yang pro-syiah.

– Syeikh Ramadhan difitnah menyokong kekejaman tentera Al-Assad. Tetapi sebenarnya beliau berjumpa dengan Presiden Syria itu untuk membebaskan ulama2 Sunni yang dipenjarakan.

Kini fitnah Amerika berjaya dan puncak kejayaan mereka ialah apabila beliau dibunuh. ¬†Laporan berita Malaysia yang biadab juga menyebut Syeikh Ramadhan sebagai ‘Ulama Syiah’ sedangkan ia adalah sebaliknya.

Maka berhati-hatilah dengan fitnah Dajjal akhir zaman ini.

Advertisements

2 responses to “Takziah Kepada Syeikhul Ramadhan Al-Buti

 1. Othmandraman

  Besnis produk kesihatan myherb2u-goji,tricajus,susu kambing,mlm call +60192311900
  http://www.healthbuilders.com.my/
  othmandraman@yahoo.com
  http://othmandraman.blogspot.com/?m=1
  http://www.dnaglobal2u.com/
  http://www.iphytoscience.com/
  http://www.drtina.mynucerity.biz/indexi.php
  Kedai P01 pasar majlis sek16 shah alam,selangor,malaysia

 2. assalamualaikum… saya seorang freelance researcher tentang salafi-wahabi. Saya ingin bertanya, konflik ilmiah apakah yang berlaku antara Sheik Said Ramadhan Al-Buty dengan ulama-ulama pro-wahabi? jika tidak keberatan, sila email saya. worldtotheend@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s