Teknologi Dajjal: Teleport Alam Ghaib

Oleh Ibnuyaacob

Perkara yang paling nyata tentang konspirasi Dajjal ialah usaha agen-agennya untuk mencipta teknologi yang boleh membawa masuk makhluk dari alam ghaib ke alam nyata. Walaupun ia agak mustahil kerana keterbatasan hukum fizik dan syariat tetapi mereka melakukan gerak kerja dengan yakin.

Cita-cita Dajjal dilihat sangat jelas melalui penghasilan banyaknya filem-filem berunsurkan teleport alam ghaib. Telah kami bahaskan di dalam buku kami bertajuk Rahsia Yahudi Dalam Filem (2013) tentang hal ini. Rujuk bab 8.

Persoalannya di manakah keyakinan Dajjal untuk membawa masuk makhluk alam ghaib (Jin & Syaitan) hidup bersosial di alam nyata?

Tiada alasan yang munasabah untuk hal ini, tetapi kami melihat salah satu dalil yang memungkinkan Dajjal ‘yakin’ bahawa makhluk alam sana boleh dibawa masuk dan hidup bersama manusia ialah melalui beberapa kisah ketika zaman Nabi dan Rasulullah dahulu yang sering bertembung dengan Jin dan Syaitan yang menyamar menjadi manusia biasa dalam rupa paras yang sempurna.

Antara kisah Jin & Syaitan yang menyerupai manusia

Teleport Alam Ghaib: Realiti Atau Propaganda?

Untuk mengatakan ia ‘tidak akan’ terjadi adalah satu perkara yang mustahil. Kemungkinan besar ia boleh berlaku. Tetapi untuk mengatakan terdapat kehidupan dari planet lain seumpama manusia datang menyerang bumi, ia sememangnya mustahil kerana perkara ini tidak dibahaskan ulama dan tiada hadith yang memberi amaran tentang hal tersebut.

Kami lebih berpendapat bahawa teleport alam ghaib yang diusahakan Dajjal sebenarnya lebih kepada mensosialkan golongan Jin dan Syaitan di alam manusia bagi tujuan merosakkan masyarakat.

Manakala definasi teleport yang diusahakan Dajjal adalah lebih kepada unsur membawa jin dan syaitan ke alam nyata.

Di dalam filem-filem Hollywood ia lebih kepada propaganda untuk menanam keyakinan kepada masyarakat bahawa terdapat makhluk lain yang hidup di luar bumi. Ia jelas untuk melengah-lengahkan pemikiran manusia. Ia juga mungkin satu isu yang sengaja dicipta bagi menutup projek ‘Illuminati’ yang lain yang mungkin lebih besar dari program teleport.

Filem-filem  berunsur teleport alam ghaib atau dari planet lain;

 • Transformer
 • Marvel Avengers
 • Tron
 • John Carter
 • Hellboy

Wallahu’alam..

Advertisements

11 responses to “Teknologi Dajjal: Teleport Alam Ghaib

 1. kalau tengok cerita2 kartun pun sama,
  contohnye: “phineas and ferb across the 2nd dimension”
  bagaimana pula cerita “chalk zone” yang memberi pendedahan awal kepada kanak2 mengenai dunia dari dimensi lain..

 2. oh jadi begitu yaa cara yahudi

 3. Othmandraman

  Besnis produk kesihatan myherb2u-goji,tricajus,susu kambing,mlm call +60192311900
  http://www.healthbuilders.com.my/
  othmandraman@yahoo.com
  http://othmandraman.blogspot.com/?m=1
  http://www.dnaglobal2u.com/
  http://www.iphytoscience.com/
  http://www.drtina.mynucerity.biz/indexi.php
  Kedai P01 pasar majlis sek16 shah alam,selangor,malaysia

 4. salam ..mohon perbaiki kesilapan ejaan pada header blog..cadangan perkataan KETERLIBATAN DAJJAL pun sesuai mgkin. sekadar cadangan..

 5. mungkin film itu tercipta karena imajinasi yang sangat luar biasa sekali gan dan prosesnya juga sangat lama,,

 6. Tanya Khidir

  Dajjal= 0&1. Binari Zero & 1. PAL SYSTEM/PHASE ALTERNATE LINE=0 line ghaib dan 1 line berimej. DOT PER LINE/INCHES/PIXEL=0 titik ghaib dan 1 titik berimej. Apa saja di skrin komputer, tv, hand phone dsb begitu juga bercetak ie. Surat khabar, dsb ITULAH DAJJAL!!! AL’MAHADI AKAN MENCIPTA 313 VIRUS COMPUTER YG KEBAL APA SAJA BENTUK ANTI VIRUS DAN TAK BOLEH DIKALAHKAN DIALAM MAYA!!! BAKAL MEBINASAKAN SISTEM PERBNKAN, PENTADBIRAN, KOMUNIKASI DSB…X LEH LAGI NK GOOGLE, NAK WHAT’ALPS, NK KLUAR DUIT, NK PERANG PUN X LEH SBB SISTEM KETENTERAAN DI SELURUH DUNIA PUN TURUT MUSNAH!!!

 7. bisa jadi, karena dajjal itu memiliki sihir yang sangat kuat dan pasti dibantu oleh iblis (jin).
  Wallahu ‘alam bishowab.

 8. Penunggang Kuda Putih

  saya rasa mereka membuat filem itu hanya sekadar mereka dapati daripada imaginasi mereka dan bukannya seperti penulis katakan..bagaimana dengan filem2 melayu yg memaparkan hantu2???memang benar hantu itu ada sebab syaitan dan jin sendiri yg menjadi hantu.bagaimana pula dgn upin dan ipin???bukankah itu adalah imaginasi yg tinggi daripada seorang pembuat filem??berhati2 dalam menilai tanpa usul periksa..

 9. saya pernah mendengar orang2 tua cakap suatu hari nanti manusia akan nampak jin dan syaitan.Allah jelmakan mereka kerana akhir zaman manusia banyak dah tak percaya perkara2 ghaib.
  Wallahuallam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s